Om Broderingstudio - Vår Resa

Om Broderingstudio
Vår Resa

BroderingStudio föddes ur en passion för att erbjuda unika och personliga produkter som inte bara var av hög kvalitet utan också bar en unik touch av broderi. Det var i början av 2022 som idén tog form, inspirerad av den amerikanska marknaden där kunder kunde finna produkter som inte bara var broderade utan också skräddarsydda efter deras egna önskemål och personlighet.

Det som verkligen fångade vår uppmärksamhet var den speciella känslan av personlig touch som varje broderad produkt bar med sig. Det var som att varje stygn berättade en historia, och detta skapade en känslomässig koppling mellan produkten och dess ägare som var svår att hitta någon annanstans. Det var en upplevelse av lyx och unikhet som vi ville föra till Europa.

Det hela började med en enkel gest av kärlek – att beställa en personlig hoodie till en älskad partner. Den var inte bara en present utan en symbol för vår hängivenhet till att erbjuda något speciellt och minnesvärt. Den passionen och dedikationen ledde oss till att säga: "Detta måste vi erbjuda till hela Europa, och vi måste göra det ännu bättre."

Så föddes BroderingStudio, med visionen att erbjuda en oöverträffad upplevelse av personliga, broderade produkter som inte bara känns lyxiga utan också håller mycket längre än traditionellt tryckta varor. Det är en resa som handlar om att skapa minnen, uttrycka kärlek och förmedla en känsla av unikhet genom varje stygn och varje produkt vi skapar.

Broderingstudio startade "officielt" den 7 Juli 2022, då vi gjorde inköpet

Början på Resan. Vår första maskin Brother PE800.

Efter att ha bestämt oss för att ta det spännande steget och påbörja detta projekt, var det dags att utrusta oss med rätt verktyg för att förverkliga vår vision. Vår första investering blev en Brother PE800-maskin – och det visade sig vara ett val som satte tonen för hela vår resa.

Brother PE800 är inte bara en broderimaskin; den är en följeslagare på vår kreativa resa. Den perfekt för att ta våra idéer från ritbordet och göra dem till verklighet.

Så, med vår Brother PE800 i handen och en brinnande passion för broderikonsten, började vi vår resa mot att erbjuda Sverige, Europa & hela världen det allra bästa inom personliga och broderade produkter. Det var startskottet för något fantastiskt, och vi är tacksamma för varje stygn som denna maskin har hjälpt oss att skapa på vår väg mot att förverkliga vår vision.

Bara några få dagar in i vår resa insåg vi omedelbart potentialen att skapa något verkligt unikt och minnesvärt. Från de allra första stygnen på vår Brother PE800-maskin började vi se möjligheterna att skapa produkter som verkligen sticker ut från mängden.

Vi insåg att vi kunde erbjuda så mycket mer än bara standarddesigner – vi kunde erbjuda personliga produkter som verkligen talade till varje individ. Att kunna skapa specialanpassade broderier, exakt efter varje kunds önskemål och personliga stil, blev snabbt vår passion och vår styrka.

Bilder tagna 31 Augusti 2022.

Efter endast två månader hade vår kreativa process blomstrat och vi hade redan publicerat inte mindre än 30 unika designs. Vår fokus låg på att skapa trendiga broderier inspirerade av amerikanska ikoner såsom populära städer, nationalparker och inspirerande citat.

Från den pulserande energin i New York City till den majestätiska stillheten i Yellowstone National Park, strävade vi efter att fånga essensen av dessa ikoniska platser och förmedla dem genom våra broderimönster. Och med varje nytt design som publicerades, växte vårt engagemang för att erbjuda våra kunder något unikt och minnesvärt som de inte kunde hitta någon annanstans.

Bilden tagen 15 September 2022.

Från första stund var det full fart framåt. Amerikanerna omfamnade våra designs med öppna armar, och efterfrågan bara ökade. Vår broderimaskin gick varm, ibland upp till 8-10 timmar om dagen, medan vi arbetade med att skapa och skicka paket till alla delstater runt om i USA. Det som började som att brodera 1-2 tröjor om dagen förvandlades plötsligt till att vi broderade 10-20 tröjor dagligen.

Med varje broderat stygn växte vårt lager, och det var tydligt att detta var något vi verkligen skulle satsa på.

Det var en hektisk, men också otroligt spännande tid för oss. Vi kunde knappt tro hur snabbt allt hade utvecklats, men samtidigt visste vi att vi var redo att ta oss an utmaningen och fortsätta växa och utvecklas. Det var startskottet för vår resa mot att bli en av de ledande leverantörerna av personliga och unika broderade produkter, och vi kunde knappt vänta på att se vad framtiden hade att erbjuda.

Bilder tagna i Oktober 2022.

Med den snabbt växande efterfrågan och hundratals plagg som anlände varje månad var det uppenbart att vi behövde mer än bara ett hörn i hemmet för att fortsätta expandera vår verksamhet. Därför bestämde vi oss för att ta det stora steget och skaffa vårt första lilla kontor.

Efter att ha letat runt hittade vi äntligen det perfekta stället – ett litet kontorsutrymme på 26 kvadratmeter. Det var inte mycket, men det var precis vad vi behövde för att ta nästa steg i vår resa. Vi slog till och kände en känsla av spänning och förväntan inför vad som skulle komma.

Vi insåg snabbt att detta var ett klokt beslut när vi såg hur efterfrågan fortsatte att öka i en rasande takt. Med julen runt hörnet visste vi att det skulle bli ännu fler beställningar att ta hand om, så att ha ett eget kontor blev en självklarhet för oss. Det var ett steg mot att skapa en mer professionell och effektiv verksamhet, och vi kunde knappt vänta på att se vad framtiden hade att erbjuda.

Bilden tagen 3 November 2022.

I början av november började vi designa våra alldeles egna julmönster. Det visade sig vara en fullträff. Under november och december månad arbetade vi hårt och broderade i genomsnitt 20 tröjor om dagen, varje dag från måndag till söndag. Det var intensiva dagar, men vi visste att det var värt det.

Denna satsning blev en framgång på flera sätt. Ekonomiskt gav det oss en stabil grund att fortsätta utveckla företaget. Men det var också en ovärderlig möjlighet att få direkt feedback från våra kunder. Genom att se vilka designs som blev mest populära och vilka som inte riktigt föll i smaken, kunde vi lära oss mycket om våra kunders preferenser och prioriteringar.

Att vara i ständig kontakt med kundernas reaktioner hjälpte oss att finjustera vårt sortiment och att skapa produkter som verkligen tilltalar och engagerar vår målgrupp. Det var en värdefull lärdom som vi tog med oss när vi fortsatte att utveckla vårt utbud och vår verksamhet.

Bilden tagen 13 Januari 2023.

Efter julens slut och den överväldigande uppskattningen och feedbacken från våra kunder, visste vi att det här var något vi ville satsa helhjärtat på. Vi tog mod till oss och fattade beslutet att göra detta till vårt heltidsjobb och strävade efter att växa och bli ledande inom broderibranschen. För att möjliggöra för företagets expansion och vårt växande behov av effektivitet, tog vi det stora steget att investera i vår första industriella broderimaskin.

Från att tidigare bara kunnat brodera en färg åt gången, var denna nya maskin ett verkligt genombrott. Med sina 12 nålar och möjlighet att byta färg automatiskt sparade den oss en enorm mängd tid och arbetskraft. Tidigare kunde vi uppnå en hastighet på högst 600 stygn per minut, men med den nya maskinen kunde vi i genomsnitt brodera hela 1200 stygn per minut.

Detta var en revolution för vår produktion. En tröja som tidigare kunde ta upp till 40 minuter att brodera med våra tidigare maskiner, kunde nu produceras på endast 8-10 minuter. Det innebar inte bara en dramatisk ökning av vår produktionskapacitet.

Video från vår tiktok.

Efter att ha fått en bekräftelse på vår expertis och popularitet på den amerikanska marknaden, kände vi oss redo att återvända till vårt ursprungliga syfte – att erbjuda våra tjänster i Sverige och Europa. Trots att vår fokus under julen låg på färdigbroderade designs, strävade vi också efter att erbjuda unika produkter som personliga romerska siffror och linjekonst. Dessa personliga produkter fick ännu mer kärlek och feedback än våra färdiga designs, vilket var otroligt uppmuntrande och inspirerande.

I februari började vi aktivt arbeta med att utveckla. Den 10 februari fick vi vår första personliga beställning från en kund i Sverige, vilket var en milstolpe för oss. Det var en känsla av stor glädje och stolthet att veta att vårt arbete äntligen nådde hem till våra egna hemtrakter och att vi kunde bidra till att sprida glädje och kreativitet där.

Den första svenska beställningen markerade början på en ny fas i vår resa. Vi kände oss peppade och redo att fortsätta att erbjuda våra unika produkter till en bredare publik och att dela vår passion för broderi med människor runt om i Europa.

Markansföring på tiktok.

Medvetna om hur man marknadsför sig mot den amerikanska marknaden, beslutade vi oss för att tillämpa exakt samma metodik när vi riktade oss mot våra svenska och europeiska kunder. Vi insåg kraften i att använda sociala medier för att bygga upp en stark gemenskap med våra kunder och för att visa upp vårt arbete på ett engagerande sätt.

Därför började vi skapa TikTok-videor som visar processen bakom våra beställningar. Genom att dela med oss av vår arbetsprocess och visa hur våra produkter skapas från början till slut, ville vi ge våra kunder en inblick i det hantverk och den passion som ligger bakom varje broderi. Vi strävade efter att skapa unika och intressanta videor som inte bara skulle marknadsföra våra produkter utan också underhålla och engagera vårt community.

Det var en spännande och kreativ tid för oss, och vi såg fram emot att fortsätta att utforska nya sätt att interagera och kommunicera med vårt community.

500 Beställningar på mindre än 45 dagar.

På mindre än 45 dagar upplevde vi en otrolig respons från kunder i Skandinavien. Över 500 beställningar strömmade in, vilket överträffade våra förväntningar på bara några veckor. Det var en överväldigande och fantastisk tid för oss på BroderingStudio när vi fick se den positiva responsen från vårt eget hemland och de omgivande skandinaviska länderna.

Dessa 45 dagar var en intensiv period av arbete och glädje för oss på BroderingStudio, och vi kunde knappt tro det när vi såg det enorma antalet beställningar som fortsatte att strömma in. Det var en tydlig indikation på att vi var på rätt väg och att vi hade hittat vår plats i den snabbt växande världen av broderikonst.

 

Video på beställningar.

Med en snabbt växande efterfrågan och en stark önskan att fortsätta utveckla och expandera vårt sortiment, stod vi inför en spännande tid på BroderingStudio. Vi såg en möjlighet att inte bara möta våra kunders behov utan också att överträffa deras förväntningar genom att erbjuda produkter som var unika och annorlunda, fulla av kreativitet och innovation.

Nytt kontor. Bild tagen 1 Maj 2023.

Det var en milstolpe för BroderingStudio när vi insåg att det var dags att ta vårt nästa steg mot tillväxt och expansion. Från att ha börjat med en enkel hylla i vårt lilla kontor på 26 kvadratmeter var det nu dags att ta tag i våra ambitioner och skapa utrymme för vår blomstrande verksamhet.

Efter noggrant letande och överväganden hittade vi äntligen det perfekta kontoret – en rymlig lokal på 63 kvadratmeter med generösa mängder naturligt solljus. Vi visste att detta skulle vara en idealisk miljö för att skapa våra populära TikTok-videor och för att ge oss energi och inspiration under vårt arbete. Vi slog till på kontoret med en känsla av förväntan och iver inför vad framtiden hade att erbjuda.

Att flytta in i det nya kontoret innebar inte bara att vi fick mer plats att arbeta på, utan också att vi kunde organisera och utforma vårt arbetsutrymme på ett mer effektivt sätt. Vi skaffade fler hyllor och utrustning för att kunna hantera den ökande efterfrågan och produktionsvolymen.

Med det nya kontoret var vi redo att ta vårt företag till nästa nivå. Det var dags att expandera på riktigt och att fortsätta att följa vår vision om att erbjuda högkvalitativa och unika broderade produkter till våra kunder. 

Bilder från Maj 2023.

Efter den snabba tillväxten insåg vi vikten av att inte bara expandera som företag utan också att stärka vår identitet som ett svenskt varumärke. För att säkerställa att varje kundinteraktion var en minnesvärd och personlig upplevelse, beslutade vi oss för att investera i egna tryckta påsar och tack-kort.

Genom att använda vårt eget varumärkesdesign på påsarna och tack-korten ville vi inte bara skapa en professionell och enhetlig estetik utan också förmedla vår kärlek och omsorg för varje beställning som lämnade vårt företag. Vi ville att varje kund skulle känna sig speciell och uppskattad när de mottog sina produkter från oss.

Bilder tagna i Juni 2023.

Under sommaren fortsatte vi att aktivt skapa TikTok-videor för att dela med oss av vår arbetsprocess och våra produkter till vårt växande community. Samtidigt som vi fortsatte att producera och publicera innehåll på sociala medier, märkte vi en stadig ökning av beställningar, vilket i sin tur ledde till en ökning av våra inköp.

Den ökande efterfrågan resulterade i att vi började få in stora pallar med kläder till vårt lager. Det blev uppenbart att vi behövde mer utrymme för att hantera den ökande volymen av varor, vilket ledde till att vi installerade fler hyllor för att organisera och lagra våra produkter på ett effektivt sätt.

 

Bilden till vänster tagen 22 Juni, bilden till höger tagen 18 December 2023.

Från sommaren och ända fram till julen fortsatte vi envist att marknadsföra våra produkter och finjustera våra processer för att leverera en ännu bättre upplevelse till våra kunder. En av de största förändringarna under denna period var när vi investerade i vår andra industriella broderimaskin, vilket markant ökade vår produktionskapacitet.

Bilden till vänster visar den glädje och spänning vi kände när vi tog emot vår andra maskin. Detta beslut innebar att vi kunde dubbla vår produktion, vilket var en enorm milstolpe för oss. Från att tidigare ha kunnat producera mellan 30-50 tröjor om dagen, kunde vi nu öka vår kapacitet och brodera mellan 60-100 tröjor dagligen.

Under den intensiva perioden från oktober till december såg vi den största ökningen av beställningar hittills. Det var en hektisk men också spännande tid för oss på BroderingStudio.

Resultatet av vårt hårda arbete under denna period blev enastående. Under 2023 mottog vi närmare 6000 beställningar, vilket var långt över våra förväntningar och ett resultat vi knappt kunde tro var möjligt när vi började vår resa. Det var en bekräftelse på att vårt arbete bar frukt och att våra produkter verkligen uppskattades av våra kunder runt om i världen. Det var en fantastisk avslutning på året och en spännande början på vad som ska komma under 2024 för Broderingstudio.

Vad skall komma under 2024 för Broderingstudio?

På BroderingStudio har vi stora visioner och höga mål för framtiden. Vår strävan är att bli ett ledande varumärke inom personlig brodyr över hela världen. Vi siktar på att erbjuda personliga produkter i alla former, från personliga jeans och barnkläder till mössor och mycket mer. Dessutom planerar vi att fortsätta erbjuda våra populära färdigbroderade designs, som var en av de ursprungliga drivkrafterna bakom vår framgång.

Vidare kommer BroderingStudio att expandera för att erbjuda effektiva lösningar för företag genom att tillhandahålla kläder för deras arbetare till rimliga priser. Men vårt största mål är att utvecklas till ett "Print on demand"-företag. Det innebär att vi blir din partner och tar hand om allt från broderi och packning av beställningar till att erbjuda ett brett utbud av kläder av olika kvaliteter och priser. Du behöver endast designa dina egna tryck för att starta ditt eget klädesföretag, och vi tar hand om resten.

Så håll i hatten, för vi är på väg att ta broderikonsten till nya höjder och revolutionera sättet på vilket personlig brodyr och klädproduktion sker runt om i världen.

Vi ser fram emot att vara din partner på denna spännande resa!